Galens

Pravila o privatnosti

Molimo pažljivo pročitajte.

Vaša privatnost nam je iznimno važna. Galens poštuje i štiti Vašu privatnost, Vaše osobne podatke i Vaš sadržaj koji ste pohranili na Usluzi. Ovaj dokument objašnjava koje informacije Galens prikuplja o Vama i zašto. Ovaj dokument sastavni je dio osnovnog Ugovora (Uvjeti korištenja i korisnički sporazum), a odnosi se na sve podatke koje dobijemo od Vas kroz korištenje Usluge. Preporučujemo da povremeno provjerite izmjene i dopune odredbi na ovoj stranici.

1. Prikupljanje i upotreba osobnih podataka

Prikupljamo vrlo malo osobnih podatka o našim korisnicima. Osobni podaci koje Galens može prikupljati uključuju: ime i prezime, e-mail adresa, zanimanje, radna adresa, broj telefona i identifikacijski broj (vrijedi i za pravne osobe). Ti podaci omogućuju da stvorite svoj korisnički račun, pružaju Vam personaliziran pristup Uslugama putem svog računa, te omogućuju sigurnu isporuku i podršku pri korištenju Usluga. Također te informacije nam pomažu da komuniciramo s Vama o Vašem korištenju usluge, za najave ažuriranja i novih Usluga, kao i odgovore na Vaše zahtjeve za pomoć (uključujući i pružanje podrške za provjeru računa, ako imate poteškoća s pristupanjem svom računu). Za više informacija, molimo pogledajte odjeljak u nastavku pod naslovom "Slanje poruka e-pošte od strane Galensa".

Galens također prikuplja i prima podatke s računala ili mobilnog uređaja putem kojeg pristupate Usluzi, uključujući aktivnosti koje obavljate u svom računu, vrsti hardvera i softvera koji koristite (primjerice, vaš operativni sustav ili preglednik), te informacije dobivene putem kolačića. Okupljanje ove vrste informacija pomaže nam u pružanju Usluge prema Vama, osigurava Vam praktičan i personalizirani pristup, poboljšava mogućnosti i upotrebljivost naših Usluga. Analize trendova korištenja naše usluge, prikupljanje informacija o korištenju usluga u određenim područjima pomažu nam dodatno ocijeniti sadržaj i organizaciju naših usluga za Vas.

1.1. Slanje poruka e-pošte od strane Galensa

S vremena na vrijeme, možemo Vas kontaktirati s ciljem pružanja informacija o najavama proizvoda, ažuriranju softvera i posebnim ponudama na Usluzi. Vi možete u bilo kojem trenutku odabrati isključenje i neprimanje taktvih poruka bilo klikom na "Odjaviti" poveznicu koja se nalazi unutar primljene Galens e-pošte ili se prijavite na svoj Galens račun te na dijelu Postavke> Obavijesti promijenite svoje preferencije.

2. Pristup podacima, dijeljenje i objavljivanje

Galens neće prodavati ili iznajmljivati Vaše podatke, a otkrivati podatke možemo samo kada: (1) Nam date Vaš pristanak na dijeljenje Vaših podataka. (2) Moramo dijeliti podatke s partnerima kako bi ispunili Vaše zahtjeve pri korištenju određenih funkcionalnosti Usluge. (3) Vjerujemo da je neophodno da se istraže potencijalna kršenja naših uvjeta pružanja usluge, kako bi proveli ti uvjeti, ili gdje vjerujemo da je potrebno istražiti, ili poduzeti u vezi nezakonitih aktivnosti, sumnje u prijevaru ili potencijalnih prijetnji osobama, objektima ili sustavima na kojima pružamo Usluge. 4) Utvrdimo da je potreban pristup ili otkrivanje podataka radi zaštite prava, vlasništva ili osobne sigurnosti naših korisnika i Usluge, ili je navedeno potrebno u skladu s važećim zakonima, sudskim nalozima ili drugim pravnim postupcima.

3. Brisanje podataka

Možete izbrisati sadržaj koji ste postavili na Galens kada Vi to želite, a možete i prestati koristiti Uslugu u bilo kojem trenutku. Ako ste izbrisali podatke ti podaci mogu i dalje ostati u sustavu do godinu dana, zbog prirode tehničkih operacija sustava i pohrane sigurnosnih kopija.

4. Sigurnost podataka

Predani smo očuvanju sigurnosti vaših podataka te poduzimamo sve mjere kako bi ih učinkovito zaštitili. Primjerice, Vaša Galens lozinka zaštićena je enkripcijom i samo Vi imate pristup, a svi podaci dodatno su zaštićeni sigurnom vezom i SSL enkripcijom. Čim primimo Vaše podatke poduzimamo sve potrebne mjere zaštite kako bismo što bolje osigurali tajnost i nepovredivost Vaših podataka na našoj Usluzi. Međutim, prijenos podataka putem Internata, bilo žičani ili bežični, ne može biti zajamčeno 100% siguran jer ne postoji takva zaštita od hakerskih napada i računalnih virusa, ili drugih zlonamjernih softvera. Upravo zato, Vi potvrđujete da ste to učinili na vlastitu odgovornost.

5. Kolačići

Kao i mnoge web stranice, mi koristimo "kolačiće", tehnologiju za prikupljanje dodatnih podataka o korištenju web stranica s ciljem poboljšanja naše usluge. Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se prenosi na tvrdi disk računala. Većina Internet preglednika automatski prihvaća kolačiće. Možete uputiti svoj preglednik, mijenjajući svoje postavke, kako prestati prihvaćati kolačiće ili da Vas upita prije prihvaćanja kolačića od web stranica koje posjećujete. Ipak, neke Usluge možda neće ispravno raditi ako onemogućite kolačiće. Korištenjem web stranice galens.net slažete se sa upotrebom kolačića.

Google Analytics i Google Web optimizacija su usluge koje pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi kolačiće kako bi nam pomogli analizirati kako koristite naše web stranice.

6. Dnevnici korištenja

Naši poslužitelji automatski bilježe dnevničke podatke koji nastaju Vašim korištenjem Usluga. Galens koristi te podatke za pružanje Usluga te njihovo mjerenje, prilagodbu i poboljšanje. Ako već nije učinjeno ranije, ili ćemo izbrisati podatke ili ukloniti Vaše identifikatore, kao što su Vaše korisničko ime, punu IP adresu ili e-mail adresu, najkasnije nakon 6 mjeseci.